Siirry pääsisältöön

Shiatsu

Shiatsu on peräisin Japanista. Hoidossa käsitellään käden ja peukalon painallusten avulla kehon energiaradat (meridiaanit) läpi. Apuna voidaan käyttää sormien lisäksi kämmeniä, kyynärpäitä ja jalkoja. Pyöritykset, keinuttelut ja venytykset voivat kuulua myös hoitoon. Hoidon tarkoituksena on saada kehon omat energiat virtaamaan vapaasti jolloin keho tasapainottuu. Se on kokonaisvaltainen terapiamuoto jolla hoidetaan niin mieltä kuin kehoakin.

Hoito tehdään lattialla futonpatjalla. Omat vaatteet saavat olla päällä ja mieluiten ne ovat luonnonkuituiset (puuvilla, pellava). Se auttaa hoitajaa saamaan yhteyden myös hoidettavan energiaan ”Chihin” eikä vain hänen kehoonsa. Termillä Chi on monia eritasoisia merkityksiä itämaisessa ajattelutavassa. Shiatsussa ajattelemme Chi-energiaa elämän energiana, joka täyttää kaiken elollisen ja ylläpitää sitä, myös ihmisessä.Tukkeutumat ja jumiutumat tässä elämänvoiman virrassa kehon sisällä aiheuttava monenlaisia oireita.

Shiatsu on erinomaista rentouttamaan ja virkistämään kehoa, lievittämään jännitystiloja, tehostamaan hengitystä ja verenkiertoa, parantamaan terveyttä ja hyvinvointia. Shiatsulla voidaan hoitaa mm. migreeniä, päänsärkyä, alaselkävaivoja, niska-hartiaseudun jännitystiloja, stressiä, ruoansulatusvaivoja, unettomuutta, väsymystä, lievää masennusta, ahdistusta ja mielen erilaisia negatiivisia tunnetiloja.

Shiatsu hoito kestää noin tunnin. Hoidoissa käytän apuna myös tarvittaessa Young Living -eteerisiä öljyjä.

Varaa itsellesi aika, teemme myös yritys- ja kotikäyntejä.