Siirry pääsisältöön

Tietoa Auringosta ja Colosén Aurinkotuotteista

KEMIALLISIA JA MINERAALI (KIVENNÄIS-) Uv-filttereitä

Miten ne eroavat toisistaan, miksi niitä käytetään yhdessä?
Kemialliset filtterit imevät ultraviolettisäteitä ja ehkäisevät kuumenemista. Näitä käytetään eniten UV-suodattimina, myös yhdessä mineraali- eli kivennäissuodattimien kanssa lisäämään ihon suojauksen tehokkuutta. Mineraalisuodattimet (esim. titanium dioxide) heijastavat säteet poispäin kehosta, hajottavat ja imevät UV-säteitä riippuen hiukkasten koosta. Yleisesti: mikäli pigmentit ovat nano-hiukkasten kokoluokkaa, saadaan aikaiseksi aurinkosuoja. Hiukkasen koosta riippuen mineraalisuodattimet aikaansaavat erityisen korkean ja kestävän sekä turvallisen suojan.

Mineraalisuodattimet raaka-aineina ovat turvallisia. Niiden tarkkaan harkittu koostumus on sopiva sekä lapsille että herkkäihoisille.
Yhdistelemällä edellä mainittuja kahdenlaisia UV-suojia, saadaan säteilysuoja, joka toimii tehokkaasti ja on hyvin siedetty esim. allergisilla henkilöillä.
Korkea UV-suojakerroin on erittäin vaikea saavuttaa kemiallisella tai mineraaleilla yksistään. Siksi on perusteltua käyttää molempia raaka-aineita, jotta voidaan saavuttaa haluttu suoja turvallisesti.
Mineraalisuodattimet suojaavat sekä UVA että UVB-säteitä vastaan.
UV FILTTEREIDEN SUOJAUS TESTATAAN

Kaikki UV-säteiltä suojaavat aineosat käyvät läpi tarkan tutkimuksen, ne listataan ja arvioidaan EU:n Kosmetiikka Direktiivien mukaisesti ennen kuin niitä voidaan käyttää ihonhoitotuotteissa joita myydään Euroopassa. Luettelo UV-suodattimista, joita käytetään kosmetiikkatuotteissa, sisältää kaavan Annex VII / EU Cosmetics Directive. Tämä direktiivi määrittää, mitä UV-suodattimia voidaan käyttää. Kaikki uudet UV-suodattimet käyvät läpi Euroopan Komission Tieteellisen Komitean kuluttaja tuotteiden hyväksynnän, ennen kuin ne voidaan listata ja olla osana kosmetiiikan raaka-aineita. Tämä edellyttää perusteellisen selvitystyön, tutkimuksen ja turvallisuusasiapapereiden hyväksynnän.

Colosé tuotteet valmistetaan mm. FDA:n ja EU direktiivien mukaisesti.

Mikäli aurinkoihottuma vaivaa, kannattaa kokeilla seuraavaa ihonhoitoreseptiä (aloitetaan muutamia viikkoja ennen auringolle altistumista, mutta mikäli olet erittäin herkkä tai allerginen ja reaktio on voimakas ja se tulee toistuvasti, käänny lääkärin puoleen ).
– Kuori koko vartalo kerran viikossa, anna kuorintavoiteen vaikuttaa aktiivisen hieromisen jälkeen hetken iholla.
– Koko vartalon pesuun Bain de mousse (sisältää mineraaleja, kookosta ja levää, jotka tasapainottavat ihon toimintoja, myös tasapainotettu pH vaikuttaa siihen).
– Voitele aina suihkun jälkeen koko vartalo ja erityisesti reaktioon herkistyneet alueet Colosén kokovartalovoiteella ja Ihonhoitoöljy Huilella (voit tehdä myös sekoituksen).

Aloita Colosén aurinkosuojatuotteen käyttö viikkoa ennen auringolle altistumista, jotta iho tunnistaa ja tottuu tuotteeseen. Samoin käytä suihkun ja saunan jälkeen rahoittavaa Aprés Soleilia (auringonoton jälkeen voide sopii myös ympärivuotiseen käyttöön kuten muutkin vartalovoiteet).

Aurinkoihottumiin vaikuttaa mm: ihon tukkoisuus, sisäisesti ja ulkoisesti käytettävät lääkkeet, elimistön tasapaino.
Lapsille pigmenttisuoja kehittyy hiljalleen, vasta teini-iässä se antaa ns. normaalin oman suojan. Lakki, paita, aurinkolasit (ei lelulasit) ovat ensiarvoisen tärkeitä kaikille pikkuisillemme. Nyt on myös kehitetty lahkeellisia ja hihallisia uima-asuja, jotka ovat miellyttäviä ihoa vasten kuumallakin ilmalla ja silti suojaavat tehokkaasti. Muista, että ohkaisen t-paidan suojakerroin saattaa olla alle 10.

A-vitamiini on tärkeä osatekijä valmistautumisessa aurinkoiseen kesään, koska se aktivoi pigmenttiä reagoimaan UV-säteisiin, se siis kiirehtii pigmenttiä tulemaan ihon ja kehon suojaksi. Porkkanan popsiminen on terveellistä: beetakaroteenista muodostuu elimistössä A-vitamiinia (paras lähde on kevyesti kypsennetty porkkana).
AURINKO VANHENTAA IHOA…


Ihomme kollageenin ja elastiinin kehittyminen tarvitsevat C-vitamiinia, jota auringossa olo vääjäämättä kuluttaa. On siis tärkeää huolehtia, että hoitaa ihoaan sekä ulkoisesti että sisäisesti.

Colosén voiteet sisältävät E- ja C-vitamiinia, jotka yhdessä toimien edistävät kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Myös ravinnosta saatavat antioksidantit edistävät ihon terveyttä ja kauneutta. Ei pidä unohtaa raikkaan veden nauttimista, se ylläpitää ”kosteuspatjaa” ihon pinnan tuntumassa yhdessä Colosén Kosteusemulsioiden kanssa. Avocado- ja Aloe Kosteusemulsiot ovat erinomaisia kesäkosteuttajia yhdessä päivävoiteen kanssa. Lisäksi Aloe- ja Kehäkukka Kosteusemulsiot rauhoittavat ihoa aurinkoisen päivän jälkeen.
Colosén päivävoiteissa on ns yleissuoja UV-säteilyä vastaan. Pääasiassa näissä on suojakerroin 2-5. Tämä tarkoittaa, että voiteet suojaavat normaalin päiväsäteilyn – ei siis aurinkokylpyä tms. pitempiaikaista oleskelua suorassa auringonvalossa.

Colosén päivävoiteissa on yllämainittu suojaus, sillä mitä korkeampi suojakerroin on, se estää ihonhoidon kannalta tärkeiden aineiden vaikuttavuutta (kollageenin muodostus, kosteuden sitominen, pintaverenkierto, aineenvaihdunta, kiinteytyminen, energisointi jne.) Voimakkaat suojakertoimet voivat jatkuvasti käytettyinä aiheuttaa myös herkimmille allergisia oireita. Solair Teinteen tarkoitus on jäädä ihon pintaan, koska on värivoide, joten sen herkistävyys on näin minimoitu.

Aurinkosuojavoiteissa ja –geelissä pätee sääntö, että mitä korkeampi suojakerroin, sen herkemmin siihen voidaan reagoida.

Colosén aurinkosuojatuotteet suojaavat tehokkaasti:

suojakerroin 15 suodattaa 94% UVB-säteistä
suojakerroin 20 suodattaa 97% UVB-säteistä

-allergisen reaktion mahdollisuus näillä kertoimilla on pieni.

Kun verrataan tuotetta, jossa on suojakerroin 50, siinä UVB-säteiden suodattavuus on vain 98% (vrt. Colosén käyttämät kertoimet).

AURINKOSUOJATUOTTEITA TULEE LISÄTÄ AINA JOKA 2-3. TUNTI JA AINA RUNSAAN HIKOILUN JA UINNIN JÄLKEEN. LISÄKSI TULEE MUISTAA, ETTÄ TUOTETTA ON LAITETTAVA RIITTÄVÄSTI IHOLLE!

Ultraviolettisäteily on tärkeimpiä syitä ihon rypistymiseen ja vanhenemisoireisiin. Se on myös lisännyt ihosyöpien määrää räjähdysmäisesti etelän matkailun myötä. Onneksi Colosélta löytyy miellyttävät ja tehokkaat aurinkotuotteet koko perheelle.
LAIT AUTOBRONZANT – ITSERUSKETTAVA VOIDE

Nykyaikana ruskettunut iho viestii henkilön terveydestä ja aktiivisuudesta. Samalla tiedämme, että intensiivinen auringossa olo ja UV-säteily lisää ihon vaurioitumisriskiä. Ratkaisu tähän on käyttää ITSERUSKETTAVAA VOIDETTA. Rusketus tapahtuu turvallisesti kuolleissa ihosoluissa (ihon proteiineissa). Kaunis päivettynyt sävy tulee muutamassa tunnissa eikä lähde puhdistuksen yhteydessä pois. Paksuhko koostumus takaa tasaisen sävyn, sillä voide hierotaan huolellisesti ihoon. Sisältää kevyen UV-suojan. Kuorinta ennen, varsinkin esim. polvien ja kyynärpäiden alueilla, sivelemistä auttaa saamaan tasaisen ja luonnollisen päivettyneen sävyn. Voidaan käyttää esim. joka kolmas päivä, jotta päivetys säilyisi mahdollisimman hyvin.
Muista: Käsien pesu levityksen jälkeen!
Sisältää Rasvahappoja, E- ja C-vitamiineja, mehiläisvaha voidepohjana, kookosta. Rusketuksen aikaansaa sokerijuurikkaasta saatava ainesosa Dihydroxyacetone.
GEL ANTISOLAIRE SPF 15 – AURINKOSUOJAGEELI suojakerroin 15

Suojaa tehokkaasti ja turvallisesti UV-säteilyltä. Miellyttävä geelimäinen koostumus imeytyy nopeasti eikä jätä tahmaista oloa. Sisältää FDA-turvalliset aurinkosuojat mm. PABAa, joka tunnetaan vitamiinien maailmasta. Se ehkäisee tehokkaasti ihon valovanhenemista, vähentää UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita sekä ehkäisee kuumotusta. Lisäksi voide sisältää COFFEA ARABICAa, joka on antioksidantteja sisältävä, nesteitä poistava ja suojaava raaka-aine. Kahvin hyvät ominaisuudet on siis löydetty myös ihonhoidon maailmaan. Kahvin pavuista otetaan öljy, joka luokitellaan FDA-turvalliseksi.
Vältä tuotteen levittämistä silmien ympärille ja huuliin. Käytä näihin herkkiin kohtiin esim. Garde+Sun puikkoa. Myös miesten ja nuorten suosikkituote! Sopii normaalille ihotyypille.
Ei enää hiekkakerroksia iholla, sillä geeli on imeydyttyään erittäin kuivan tuntuinen.

LAIT ANTISOLAIRE SPF 15 – AURINKOSUOJAVOIDE suojakerroin 15

Aurinkosuojavoide on hyvä levittää kasvoille ja vartalolle tuntia ennen auringolle altistumista. Ihon tulee olla kuiva levitettäessä tuotetta, jotta saadaan tasainen ja suojaava ”kalvo” .
Sisältää voidepohjana mehiläisvahaa, joka mm. suojaa, estää tulehdusten yms. syntymistä. Sisältää stimuloivaa E- ja C-vitamiineja jotka myös estävät solujen hapettumisreaktiota.
Sopii kaikille ihotyypeille.

LAIT ANTISOLAIRE SPF 20 – AURINKOSUOJAVOIDE suojakerroin 20

Colosén aurinkosuojavoide antaa iholle optimaalisen suojan sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan.
Sisältää tarkoin harkitut kemialliset ja mineraalisuojat. Lisäksi A-vitamiini yhdessä C:n ja E:n kanssa ehkäisee solujen hapettumista ja ihon ennenaikaista vanhenemista. Mehiläisvaha on ihon kosteutta ja toimintoja suojaava ja elvyttävä luonnollinen pohja. Se ehkäisee tulehduksia ja korjaa ihon pieniä vaurioita.
Aurinkosuojavoide on hyvä levittää kasvoille ja vartalolle n. 30 minuuttia ennen aurinkoon menemistä. Voidetta tulisi lisätä 2-3 tunnin kuluttua ja aina uimisen jälkeen.
Sopii kaikille ihotyypeille.
EMULSION APRES SOLEIL (After Sun Emulsion) – AURINGONOTON JÄLKEEN

Sopii kaikille ihotyypeille, myös lapsille.
Tasoittaa tehokkaasti ihon kuumotusta ja punoitusta auringonoton jälkeen. Palauttaa rasittuneelle iholle kosteuden sekä elvyttää kollageenin muodostusta, joka häiriintyy ultraviolettisäteilyssä. Tekee ihosta kimmoisamman ja pehmeämmän säännöllisesti käytettynä.
Sisältää rasvahappoja ja mehiläisvahan voidepohjana, ne palauttavat ihon kosteuden suojaten sitä.
Aloe barbadensis ehkäisee ihon pienten naarmujen tulehtumista, parantaa vastustuskykyä, stimuloi kollageenin tuotantoa.
Akaasiakollageeni ylläpitää ihon kimmoisuutta ja kosteudensitomiskykyä. Se palauttaa rasittuneen ihon eloisuuden ja raikkauden.
E- ja C-vitamiini ovat tunnetusti tehokkaita antioksidantteja jotka vaikuttavat ihon yleiskuntoon ja ulkonäköön. C-vitamiini stimuloi kollageenin tuotantoa.
GARDE+SUN, HUULIPUNAT, BRILLANT

suojaavat huulia, joissa ei ole pigmenttisuojaa lainkaan!

Auringosta tulee nauttia, sillä onhan se tärkeä D-vitamiinin lähde. Noin 15-30 min. päivässä aurinkoa kasvoille, käsiin ja jalkoihin riittää takaamaan luonnollisen vitamiinin saannin.

Oikein ihanaa kesää Colosén Aurinkotuotteiden parissa!

A-vitamiini, aloe, apres soleil, auringonotto, aurinko, aurinkoihottuma, aurinkovanheneminen, aurinkovoide, avocado, BAIN DE MOUSSE, coffea arabica, D-vitamiini, iho ja aurinko, ihon kuorinta, ihon pigmentti, ihon vanheneminen, itseruskettava, kollageeni, mehiläisvaha, meikkivoide suojakertoimella, melanooma, mineraalisuodattimet, pigemnttisuoja, solair teintee, suojakerroin, UV-filtteri, UVA, UVB, värillinen päivävoide