Siirry pääsisältöön

Colosén hyväntekeväisyys kampanja

Ruskettunutta ihoa on pidetty hyvinvoinnin ja terveyden merkkinä. Tosiasiassa ruskettuminen on kuitenkin ihon puolustautumiskeino UV-säteiden haitallisia vaikutuksia vastaan. Luontaiset suojamekanismit, rusketus ja ihon paksuuntuminen, ehtivät toimia kun ihon annetaan totutella aurinkoon vähitellen. Jatkuva ympärivuotinen kestorusketus ei ole suositeltavaa, koska tällöin okasolu- ja tyvisolusyövän riski lisääntyy.

Ihon ruskettuminen ja palaminen riippuvat saadusta säteilyannoksesta, eli säteilyn voimakkuudesta ja altistumisen kestosta. Ihmiset sietävät aurinkoa eri tavoin riippuen ihon ominaisuuksista. Herkkäihoisen kannattaa helliä ihoaan, eikä ryhtyä rusketuskilpaan paksumpinahkaisten kanssa.

Rusketusherkkyyteen ja rusketuksen kestoon vaikuttaa ihon perusväri, auringossaoloaika ja UV-säteilyn voimakkuus. Runsas auringossa oleskelu vanhentaa ihoa ennenaikaisesti. Iho paksuuntuu, veltostuu ja rypistyy ja iho näyttää ikäistään vanhemmalta. Iho ei unohda saamaansa UV-säteilyä, vaan säteilyn vaikutukset kertyvät ihon muistiin koko eliniän ajan.

Solarium on iholle erittäin haitallinen. Turvallisin keino ruskettua ja säilyttää ihon oikea kosteustasapaino on suojata iho auringolta asianmukaisilla tuotteilla ja auringonoton jälkeen after sun -tuotteita käyttämällä. Colosén itseruskettava voide on antaa iholle kauniin luonnollisen näköisen rusketuksen aktivoimalla ihoa tuottamaan rusketuksen itse. Itseruskettavaa voit käyttää myös raskauden aikana.

auringon otto, auringonotto, aurinko, Iho, itseruskettava, rusketus, syöpä, UV-säteet